Home > Error Allocating > Error Allocating Scanout Buffer 0

Error Allocating Scanout Buffer 0

I was misled by the GART aperture being 64Mb. This will install the nvidia proprietary driver and place a new line on your /etc/modprobe.d/blacklist file blacklist nouveau Drakeo View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL The time now is 11:47 AM. Bugzilla – Bug42384 X fails on NV11 with Error allocating scanout buffer: 0 Last modified: 2012-01-12 14:13:16 UTC Home | New | Browse | Search | [?] | Reports | Requests http://axishost.net/error-allocating/error-allocating-scanout-buffer.php

also here is an lspci as I've seen a lot of threads where that is asked for: 00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82845 845 [Brookdale] Chipset Host Bridge (rev 03) 00:01.0 Adv Reply June 11th, 2010 #5 BacchusPaul View Profile View Forum Posts Private Message 5 Cups of Ubuntu Join Date Apr 2009 Beans 24 Re: Ubuntu is running in low Nouveau detects only 16 MB of VRAM. All the rest (including completion and history) gets printed normally. * The top pixel rows of some lines in xterm are not displayed. * Apps displaying pixmaps show random garbage instead.

Is the pixelly Ubuntu screen grub loading? ctrl-alt-F2 isn't doing anything after the screen goes black. Last edited by skottish (2011-06-11 06:33:05) Offline #10 2011-06-11 11:11:37 karol Archivist Registered: 2009-05-06 Posts: 25,433 Re: Nouveau on an old laptop I'm a bit confused, are you trying to use Contact Us - Advertising Info - Rules - LQ Merchandise - Donations - Contributing Member - LQ Sitemap - Main Menu Linux Forum Android Forum Chrome OS Forum Search LQ

Once you get that taken care of, here are the steps I took: Code: sudo Xorg -configure Open the generated file (xorg.conf.new) up in an editor, and look for the device mtplot quits, but X server stays alive. Comment 10 Francisco Jerez 2011-11-06 12:57:05 UTC (In reply to comment #9) > I'm willing to do testing if you want to make changes to make cards such as > mine I've talked to the folks in the IRC channel and they were extremely kind and helpful, but unable to solve my problem.

Offline #4 2011-06-11 04:48:02 skottish Forum Fellow From: Here Registered: 2006-06-16 Posts: 7,932 Re: Nouveau on an old laptop MMKK wrote:Thanks skottish.Yeah, the modeset line is redundant, it's a remnant of Regards, Chris. It is very useful for older machines where practicality and usability are the most important things. I can then get X working at full resolution as long as I use 16bpp.

I've been running Karmic on my (fairly ancient) PC for a while now [snip] (EE) NOUVEAU(0): Error allocating scanout buffer: 12 Running in low-graphic mode means that I can't watch video, xf86-video-nouveau: git 29 Oct 2011 libdrm-2.4.26-1.fc15.i686 xorg-x11-server-Xorg-1.10.4-1.fc15.i686 I'm not interested in 3D, but I can't work out if there's something I've failed to disable. It works if I reduce the framebuffer and the X server to 800x600 > > 16bpp. Please visit this page to clear all LQ-related cookies.

It appears, I will need to do one of the following (creative options welcome): 1) Replace the video card: The box is a Compaq Evo, low profile - can someone recommend http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=265632 I've tried pressing esc there and nothing happens. Join Date Nov 2006 BeansHidden! I just installed 10.04 on a fairly old computer (an old video card at least), and had the exact same problem you did.

dmesg, Xorg logs & cfg attached. useful reference at boot you go to grub push the Esc key then toggle down to recovery mode then go to display set up and install the proprietary driver. Anyway, I got the Failed to load module "nvidia" while NOT using an xorg.conf. I already tried using the 96xx driver but it conflicts with so much stuff that I couldn't install it.

Thanks a million in advance for your help! It has respectable 2D performance for day-to-day usage and can be configured to all sorts of nonstandard resolutions (see the wiki). If it doesn't work, remove the /etc/X11/xorg.conf file, and you should be back to where you were before. my review here Video HW is NV44 [GeForce 6200 LE], driver nouveau, login xdm-archlinux, windom manager is Windowmaker (but the same problem occurs with e.g.

bugzilla-daemon [Nouveau] [Bug 42384] X fails on NV11 with Error allocatin... User contributions on this site are licensed under the Creative Commons Attribution Share Alike 4.0 International License. Very similar bug was reported few months ago: http://lists.freedesktop.org/archives/nouveau/2011-July/008631.html Can you test patch (hack) posted there? > I can also get it to work using "NoAccel", including at full 1600x1200, >

Do you want to help us debug the posting issues ? < is the place to report it, thanks !

On the Nouveau site, my nVidia card is not listed as one of the supported devices. FVWM). al instalar el sistema me dijo: se encontraron los siguientes errores.Puede que necesite actualizar su configuración para resolverlos. ¿alguna ayudita? +1 0 -1 Inicie sesión o regístrese para comentar Inicio Can someone point me to the steps I will have to do? 3) Roll to a new box: The Evo is a 1.7 GHz PIV, single threaded.

Comment 6 Chris Paulson-Ellis 2011-10-30 09:07:22 UTC Created attachment 52921 [details] dmesg for working config Comment 7 Chris Paulson-Ellis 2011-10-30 09:08:24 UTC Created attachment 52922 [details] xorg log for working config DISPLAY=:0.0 mtplot 3. What is the expected output? Last edited by skottish (2011-06-11 04:11:46) Offline #3 2011-06-11 04:38:51 MMKK Member From: Ypsilanti, MI Registered: 2011-06-10 Posts: 8 Re: Nouveau on an old laptop Thanks skottish.Yeah, the modeset line is get redirected here I found pci=noacpi (it was hanging up on the PCI subsystem) and that lets it boot and magically dropped me into a framebuffer!

Disclaimer: I'm not much of an xorg / video expert, so maybe someone else can comment on this solution. Note: that's almost half of your VRAM. Re: Ubuntu is running in low graphics mode Originally Posted by BacchusPaul Hi folks! Drakeo View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries View LQ Wiki Contributions Find More Posts by Drakeo View Blog 11-19-2010, 10:53 AM #6 mlh122 LQ

Adv Reply June 11th, 2010 #10 Atreus12 View Profile View Forum Posts Private Message Gee! mtplot quits, and X server terminates with a message like: [ 688.619] (EE) _CREATE_DUMB({height: 768, width: 1366, bpp: 32, flags: 0x1}) => -1 errno: (13) Permission denied [ 688.619] (EE) ARMSOC(0): Drakeo View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries View LQ Wiki Contributions Find More Posts by Drakeo View Blog Thread Tools Show Printable Version Email any ideas?

bugzilla-daemon Reply via email to Search the site The Mail Archive home nouveau - all messages nouveau - about the list Expand Previous message Next message The Mail Archive home The DUMB buffer allocate ioctl can only be issued by "DRM Master". Join Us! claygoss View Public Profile Find all posts by claygoss #2 22nd June 2011, 01:55 PM claygoss Offline Registered User Join Date: Dec 2004 Posts: 5 Re: Cannot start

I've read through the nouveau wiki page dozens of times and I can't get it to work. These Aren't Roasted! Adv Reply June 11th, 2010 #8 anaconda View Profile View Forum Posts Private Message Tall Caf Ubuntu Join Date Mar 2006 Beans 1,441 DistroXubuntu 12.04 Precise Pangolin Re: Ubuntu is